Κανταΐφι αλμυρό

Κανταΐφι αλμυρό

Συστατικά

  • 4 αυγά
  • 500 γραμμάρια φέτα πρόβια
  • 150 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι ή κάποιο γλυκό σκληρό τυρί
  • 200 γραμμάρια γάλα πρόβιο
  • 1 κιλό κανταΐφι
  • 250 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος κατσικίσιο λιωμένο

Μοιράσου τη συνταγή

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τη φέτα σε μικρούς κύβους του 1 έως 2 εκατοστών και τη βάζουμε σ΄ένα μπολ, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι ή κάποιο γλυκό σκληρό τυρί, μετά ρίχνουμε το γάλα και τα αυγά (ενώ πρώτα τα έχουμε κτυπήσει όλα μαζί ασπράδια και κρόκους )και τ΄ ανακατεύουμε.
  2. Παίρνουμε ένα ταψί 45 με 50 εκατοστά διάμετρο το βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε το μισό από κανταΐφι, προσοχή να μην είναι μπλεγμένο. Μετά στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια μας τη γέμιση μας ομοιόμορφα.
  3. Συνεχίζουμε να στρώνουμε επάνω στη γέμιση το υπόλοιπο κανταΐφι, όταν το στρώσουμε όλο το πατάμε καλά με τα χέρια μας. Καίμε καλά το λιωμένο βούτυρο γάλακτος και με ένα κουτάλι της σούπας βρέχουμε όλο το κανταΐφι.
  4. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα, εάν σας πάρει από πάνω πολύ χρώμα ( προσοχή να είναι αρκετά καστανόξανθο το χρώμα του)και μέσα θέλει κι άλλο ψήσιμο σκεπάστε το ταψί με μια λαδόκολλα

πηγή Αγιοορίτικο βήμα