Μακαρονοσαλάτα

Υλικά για (4 – 6 άτομα)

  • ½ κιλό μακαρόνια βίδες (1 πακέτο)
  • 1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μέτριες
  • 1 αγγούρι
  • 1 μικρό ξηρό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • ½ φλ. τσαγ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • ½ φλ.τσαγ. γάλα με 2% λιπαρά

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και τα σουρώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν ενώ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε την ντομάτα, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τη φέτα σε κομματάκια (κυβάκια). Ανακατεύουμε όλα τα κομμένα υλικά με τα μακαρόνια (που στο μεταξύ έχουν κρυώσει λιγάκι) και στη συνέχεια περιχύνουμε με το μείγμα γάλα/κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ με καπάκι, στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά. Σερβίρεται κρύα.

Θρεπτικά Συστατικά Ποσότητες
Ενέργεια, kcal 749
Πρωτεΐνες, g 43,8
Υδατάνθρακες, g 88,05
Λίπη, g 24,74
Φυτικές ίνες, g 4,28
Βιταμίνη B12, μg 1,32
Βιταμίνη B6, mg 0,24
Βιταμίνη C, mg 6,13
Βιταμίνη Α, μg 260,61
Βιταμίνη Ε, mg 0,79
Ασβέστιο, mg 786,8
Σίδηρος, mg 4,65

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *