Με επιτυχία έγινε και ο 2ος Ημιμαραθώνιος Τρεξίματος Καβουσίου Ιεράπετρας

Πραγματοποιήθηκαν και πάλι με απόλυτη επιτυχία για δεύτερη φορά ο ημιμαραθώνιος ορεινός αγώνας Καβουσίου Ιεράπετρας.

Στους ορεινούς όγκους της Θρυπτής οι δρομείς είχαν να διανύσουν μια απαιτητική διαδρομή 21.5 χλμ , θετικής υψομετρικής περίπου 1200 μέτρων σε τεχνικό πεδίο των μονοπατιών της απαράμιλλης ομορφιάς φαραγγιού του Μέσονα και Χαυγά και της ευρύτερης περιοχής. Ένας αγώνας που πληρεί τα κριτήρια  για πριμοδότηση και συμμετοχή στον Olympus marathon.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν αγώνες για μικρά παιδιά 2,5 χλμ (Δρόμος αρχαίας ελιάς) και 400 μ. παιδιά δημοτικού καθώς και ποδηλατοβόλτα βουνού περίπου 40 χλμ., πεζοπορίες 21, 16 και 6  χλμ.

Πάνω από 150 συμμετέχοντες απόλαυσαν διαδρομές και περιπλανήσεις σε μαγευτικά τοπία της  περιοχής και φεύγοντας με την επιθυμία να είναι εδώ και του χρόνου.

Η ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων του χωριού και ιδιαίτερα των γυναικών οι οποίες μαγείρεψαν για τους αθλητές και παρευρισκόμενους επιβεβαίωσαν ότι ακόμα και σε εποχές κρίσης υψηλές ανθρώπινες αξίες δεν σβήνουν αλλά διατηρούνται.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την βοήθεια τους τον Δήμο Ιεράπετρας , Σώμα Σαμαρειτών Ιεράπετρας, την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Ιεράπετρας, την Τετρακίνηση Ιεράπετρας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και Συμβούλιο Καβουσίου ,τον ΟΥΚ, και όλους τους χορηγούς και εθελοντές που στήριξαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις.

Κλείνοντας πρέπει να επισημανθεί ότι οι αγώνες ορεινού τρεξίματος και δραστηριότητες έχουν αρχίσει να τυγχάνουν της αποδοχής των αθλητών και του κόσμου εδώ στην Κρήτη και να αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον της δρομικής κοινότητας για τέτοιου τύπου γεγονότα. Ελπίζω αυτό να γίνει κίνητρο για περισσότερο εθελοντισμό των ανθρώπων των τοπικών κοινοτήτων για την αρτιότερη  διεκπεραίωση των αγώνων.

Εκ της διοργάνωσης

Νίκος Φερετζάκης

Αναλυτικα, τα αποτελεσματα

http://www.runningnews.gr/item.php?id=14860

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *