Μπιζάνιος Δρόμος 2013 – «100 Χρόνια Λεύτερα Γιάννινα» – ο Σ.Μ.Κ. ήταν εκεί

Μπιζάνιος Δρόμος 2013 – «100 Χρόνια Λεύτερα Γιάννινα» – ο Σ.Μ.Κ. ήταν εκεί

 

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα και με απόλυτη επιτυχία, με επιμέλεια και συνδιοργάνωση των Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α. Δήμου Ιωαννιτών, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και των Αθλητικών Σωματείων «ΑΓΣΙ», «ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» και  «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», έγινε η διεξαγωγή του αγώνα «Μπιζάνιος Δρόμος 2013» την Κυριακή 17/2, με επετειακό σύνθημα «100 χρόνια ελεύθερα Γιάννενα» που μετά από πολλά χρόνια αναβίωσε πέρυσι και επαναλήφθηκε φέτος  που συμπληρώνονται  100 χρόνια από  την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, έχοντας πάνω από 1.000 συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα. Στον αγώνα των 11,3 χλμ. τερμάτισαν 466 δρομείς μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Παπαμιχαήλ του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης (00:50:02, 79ος στη Γενική και 3ος στην κατηγορία του) που θεώρησε υποχρέωσή του μέσω ενός ταξιδιού-αστραπή με το ΚΤΕΛ να αποτίσει με τη συμμετοχή του φόρο τιμής στους Μπιζανομάχους, ιδιαίτερα στον Ολυμπιονίκη Κων/νο Τσικλητήρα (από την Πύλο Μεσσηνίας) που αρρώστησε θανάσιμα από μηνιγγίτιδα  στην πρώτη γραμμή του μετώπου και τον συγγενή του Γιάννη Παπαμιχαήλ (από τα Βούρβουρα Αρκαδίας) που πολέμησε στο Μπιζάνι με το βαθμό του Ταγματάρχη Πυροβολικού. O Κ. Τσικλητήρας είχε επιλέξει αυτοβούλως να βρεθεί στο Μπιζάνι για να μην κατηγορηθεί για άνιση μεταχείριση. Ηταν τότε που η Ελλάδα μεγάλωνε με εθελοντές ήρωες-μαχητές και με Ολυμπιονίκες που δεν ζητούσαν ανταλλάγματα.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι στο Μπιζάνι Κρήτες εθελοντές και οπλαρχηγοί έδωσαν το «παρών» με Διοικητή Στρατιάς (πριν αναλάβει ο Αρχιστράτηγος Κωνσταντίνος) τον Στρατηγό Κων/νο Σαπουντζάκη και το ηρωϊκό «Ανεξάρτητο Σύνταγμα Κρητών» που συγκροτούσαν τρία Τάγματα, με Συνταγματάρχη τον Λάμπρο Συνανιώτη από την Τρίπολη. Η ανδρεία των Κρητικών ήταν υποδειγματική. Φημολογείται ότι από τους άνδρες του Α.Σ.Κ. ακούστηκε για πρώτη φορά η πολεμική κραυγή «ΑΕΡΑ» κατά την επίθεση εναντίον των Τούρκων στο οχυρό του Μπιζανίου…

Οι τρείς πρώτοι νικητές της Γενικής κατηγορίας Ανδρών ήταν οι Ιωάννης Τσιόκος (00:40:21), Νίκος Τσικούρας (00:40:44) και Γεώργιος Πέτσης (00:40:51) και της Γενικής κατηγορίας Γυναικών οι Αντεόλα Αντερέμι (00:44:20), Λαμπρινή Λιούτα (00:48:00) και Ελένη Διαμαντή (00:49:40).

απονομή βετεράνων

απονομή νικητών

απονομή νικητριών

Αναλυτικά αποτελέσματα στο http://www.pkdi.gr/bizanios/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *