Νέος Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ο Κώστας Παναγόπουλος και ΓΓ ο Βασίλης Σεβαστής που έδειξε το δρόμο της νέας εποχής

Νέος Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ο Κώστας Παναγόπουλος και ΓΓ ο Βασίλης Σεβαστής

Στη θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εκλέχθηκε σήμερα ο Κώστας Παναγόπουλος ενώ στη θέση του Γενικού Γραμματέα ο Βασίλης Σεβαστής από τα 21 νεοεκλεγέντα μέλη του ΔΣ στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας. Οι νεοεκλεγέντες για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνήλθαν και συγκροτήθηκαν σήμερα σε σώμα.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μετά την εκλογή του έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ για την εμπιστοσύνη τους.

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ το Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος ενώ μπορούσε – έχοντας την αποδοχή και τη στήριξη των σωματείων – να παραμείνει στην προεδρία της Ομοσπονδίας, σε μια κίνηση σπάνια όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού αλλά και γενικότερα, επέλεξε να ανοίξει το δρόμο στην πορεία ανανέωσης του ΣΕΓΑΣ.

Ο Βασίλης Σεβαστής ολόκληρη τη ζωή του υπηρετεί τον Ελληνικό αθλητισμό με πάθος, ανιδιοτέλεια, συνέπεια.  Το έχει αποδείξει εκατοντάδες φορές στο παρελθόν, το αποδεικνύει ακόμη μια φορά  με τη σημερινή του απόφαση.

Αποδέχτηκα την πρόταση του να αναλάβω την προεδρία του ΣΕΓΑΣ με ιδιαίτερη συγκίνηση, μεγάλη τιμή, αλλά και πλήρη επίγνωση των ευθυνών που αυτή συνεπάγεται.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση, η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και στον αθλητισμό.

Με τους συναδέλφους μου στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, με το Βασίλη Σεβαστή στην κρίσιμη θέση του Γ.Γ. της Ομοσπονδίας, με τους εργαζόμενους, τους αθλητές, τους προπονητές, τους κριτές, τους γονείς, τους φιλάθλους, θα εργαστούμε για να αποδείξουμε ότι η άλλη όψη του προβλήματος, είναι η ευκαιρία.

Στόχοι μας, να ενισχύσουμε τη σχέση του στίβου με την κοινωνία. Να πολεμήσουμε τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Να στηρίξουμε τα σωματεία, τους αθλητές και τους προπονητές. Να εκσυγχρονίσουμε   το ΣΕΓΑΣ, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το κόστος λειτουργίας του. Να επανασχεδιάσουμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις δυνατότητες μας. Να δώσουμε αυξημένο βάρος στο μαζικό αθλητισμό. Να κάνουμε πράξη την ανανέωση σε δομές, σχεδιασμό, νοοτροπία και  λειτουργία.

Αυτή την ώρα δεν χρειάζεται να πούμε άλλα. Ξεκινάμε και στην πορεία θα έχουμε να πούμε πολλά. Χρειάζεται όμως, να απευθύνουμε στην κοινωνία και την Πολιτεία ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα: Ειδικά σήμερα, στη δίνη της κρίσης, ο αθλητισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως λογιστική εγγραφή στις δαπάνες, συνεπώς ως πρόβλημα. Πρέπει και μπορεί να αντιμετωπίζεται ως λύση και διέξοδο   στα προβλήματα, ειδικά των νέων ανθρώπων, γιατί αυτό πράγματι είναι. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας».

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

Πρόεδρος:              Κώστας Παναγόπουλος
Α΄ Αντιπρόεδρος:       Γιάννης Σταματόπουλος
Β΄ Αντιπρόεδρος:       Πτολεμαίος Παπαμιχαήλ
Γ΄ Αντιπρόεδρος:       Παναγιώτης Δημάκος
Γενικός Γραμματέας:    Βασίλης Σεβαστής
Α΄ ειδικός γραμματέας: Θανάσης Βογιατζής
Β΄ ειδικός γραμματέας: Μαρίκα Καρδαρά
Ταμίας:                Δημήτρης Ανδριόπουλος
Αναπληρωτής Ταμίας:    Πολυξένη Αργειτάκη
Έφορος:                Θόδωρος Βόσσος
Μέλη:
Παναγιώτης Αντωνακάκης
Σπύρος Καλοζούμης
Γιώργος Κατσιμπάρδης
Γιάννης Λιούμπας
Γιάννης Μαμουζέλος
Γιάννης Μπόλλας
Σάββας Νικολαϊδης
Μιχάλης Παυλούς
Ιάκωβος Πετσούλας
Θανάσης Ράπτης
Δημήτρης Χαχάμης

 

Ο Βασίλης Σεβαστής έδειξε το δρόμο της νέας εποχής

Με έντονη συναισθηματική φόρτιση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας, ο επί δεκαπέντε χρόνια πρόεδρος της ομοσπονδίας Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος το περασμένο Σάββατο στις εκλογές συγκέντρωσε το 91% της εμπιστοσύνης των σωματείων, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι πρόεδρος. Παράλληλα, ο Βασίλης Σεβαστής έδωσε το χρίσμα στον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο, τον οποίο και θα προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο για τη θέση του προέδρου.
 

«Δύο μέρες μετά τις αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ, αισθάνθηκα την ανάγκη ότι πρέπει να ανακοινώσω κάποιες σκέψεις και αποφάσεις που έχω πάρει για τη συνέχεια της πορείας και της εξέλιξης του κλασικού αθλητισμού, της ομοσπονδίας, του διοικητικού συμβουλίου. Είναι γνωστό ότι ο αθλητισμός  τα τελευταία χρόνια περνάει κρίση, που βρίσκεται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής και οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα. Είναι γνωστό επίσης πως ο ΣΕΓΑΣ προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα, θεσμικά, διαθρωτικά και οικονομικά με ένα τρόπο που να αμβλύνει τις παρενέργειες της κρίσης στο αθλητικό οικοδόμημα.

Εμείς συναισθανόμενοι την ανάγκη να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, απαντάμε σε αυτή την κρίση με την ανανέωση στα πρόσωπα στις ιδέες και τους σχεδιασμούς μας. Ηδη το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από ένα σημαντικό μέρος νέων ανθρώπων του χώρου μας που εκφράζουν την ανανέωση στα πρόσωπα. Το νέο συμβούλιο αποτελείται από εννέα νέα μέλη εκ των οποίων, τα δύο υπήρξαν σύμβουλοι και στο παρελθόν», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Βασίλης Σεβαστής και συμπλήρωσε λέγοντας:

«Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, είχα δηλώσει πως η τετραετία που είχαμε τότε μπροστά μας και έχει ήδη παρέλθει, θα ήταν μια τετραετία που εγώ ανέλαβα την υποχρέωση να φροντίσω για την διαδοχή.

Βασική παράμετρος της ζωής είναι η ανανέωση χωρίς την οποία τα πράγματα οδηγούνται σε φθορά και τέλμα.

Πιστεύω επίσης ακράδαντα, πως όσο επιτυχημένος κι αν είναι κάποιος σε μια θέση ευθύνης, ουδείς είναι αναντικατάστατος. Πάντα θα υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν να τον αντικαταστήσουν, συμπληρώνοντας σε κάποιους τομείς σε κάποιες δυνατότητες και ικανότητα, αδυναμίες ή συμπληρώνοντας τα νέα πρόσωπα τη δυναμική τις νέες ιδέες τη νέα πορεία. Επέλεξα αυτή τη στιγμή που το Δ.Σ και εγώ προσωπικά βρισκόμαστε στο ζενίθ της εμπιστοσύνης του συνόλου των ανθρώπων του χώρου, να προτείνω στο διοικητικό συμβούλιο τον Κώστα Παναγόπουλο ως τον επόμενο πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ.

Τον Κώστα τον γνώρισα στην αρχή της εμπλοκής μου στα διοικητικά του ΣΕΓΑΣ σαν ένα από τους πιο γνήσιους και πιστούς φιλάθλους του στίβου και στη συνέχεια ως πολύτιμο συνεργάτη και φίλο, η δουλειά του οποίου δεν ήταν πολλές φορές εμφανής, αλλά ήταν στο σύνολο της προσφοράς του και πολύτιμη και αναντικατάστατη. Πιστεύω ότι έχει να προσθέσει πολύ σημαντικά πράγματα από τη θέση του προέδρου, σε σημαντικούς τομείς θα είναι καλύτερος από  μένα και εγώ προσωπικά αναλαμβάνω την ευθύνη, όχι μόνο να τον στηρίξω, αλλά να διατηρήσω τη συνέχεια της πορείας, της ομοσπονδίας, να τον βοηθήσω σε τομείς που η εμπειρία η δική μου θα του είναι χρήσιμη.

Η δουλειά που κάναμε με όλους, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα ήταν συλλογική και έτσι θα συνεχίσει να είναι και τώρα. Παραχωρώ στον Κώστα την προεδρία και όχι το ΣΕΓΑΣ εδώ θα είμαστε όλοι για να διασφαλίσουμε την πορεία και τα κεκτημένα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με πρώτο εμένα για να τον βοηθήσουμε να πετύχει στο έργο του, γιατί αυτό θα σημαίνει πως θα έχουμε πετύχει όλοι. Τα αξιώματα για μένα δεν έχουν σημασία κλείνω φέτος γύρω στα 50 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας στο χώρο.  Από πιτσιρίκος, αθλητής πρωταθλητής, τεχνικό στέλεχος, πρόεδρος τα τελευταία 15 χρόνια. Ο αθλητισμός είναι η ζωή μου, ο στίβος είναι η ζωή μου, θα είμαι εδώ για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο νέο πρόεδρο και τη διοίκηση.

Χρωστάω μια εξήγηση στα σωματεία που δεν πέρασαν 48 ώρες από τις εκλογές και πιθανόν να τους αιφνιδιάζω, θα επικοινωνήσω με τα σωματεία για εξηγήσω και να διαβεβαιώσω ότι θα είμαι εδώ παρών από όποια θέση μου εμπιστευτεί το νέο συμβούλιο».
Σε ερώτηση σχετικά με τη θέση που θα ήθελε να έχει στο νέο σχήμα, ο τόνισε:  «Επειδή οι δυνάμεις μου και η διάθεση μου είναι ακμαίες πιστεύω πως θα έχω μια θέση που θα είναι καίρια κυρίως ως προς τη χρησιμότητα των ρόλων που εμπεριέχει η κάθε θέση στο προεδρείο του Δ.Σ. Ως πρόεδρος έκανα περισσότερα πράγματα από ό,τι θα έπρεπε. Θα μπορούσα να πω αστειευόμενος πως ήμουν πρόεδρος δεκαθλητής. Κάποιοι λένε πως είμαι συγκεντρωτικός, εγώ λέω πως είμαι τελειομανής. Ο νέος πρόεδρος πρέπει να μπορεί να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ομοσπονδίας και να ασχοληθεί με πράγματα που πρέπει, ώστε να είναι πιο παραγωγικός. Στην ουσία θα μοιράσουμε ρόλους».

Αμέσως μετά,  το λόγο πήρε ο Κώστας Παναγόπουλος, που επίσης εμφανώς συγκινημένος δήλωσε: «Ο Βασίλης έχοντας την απόλυτη στήριξη των σωματείων ενώ θα μπορούσε να παραμείνει στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ, σε μια κίνηση σπάνια επέλεξε να ανοίξει το δρόμο στην πορεία ανανέωσης του ΣΕΓΑΣ. Ο Βασίλης υπηρετεί με συνέπεια, ανιδιοτέλεια και πάθος τον αθλητισμό, όλη του τη ζωή. Ο αθλητισμός από σήμερα του οφείλει ακόμη περισσότερα το ίδιο και εγώ. Το 1990 ήταν αυτός που με έπεισε να μπω στο ΔΣ, με ενέπνευσε να μπω σε αυτή την περιπέτεια, που αργότερα μου πρότεινε να αναλάβω το μαραθώνιο, που πριν τέσσερα χρόνια με πρότεινε για αντιπρόεδρο και σήμερα με προτείνει ως πρόεδρο. Αντιλαμβάνεστε πως μια τέτοια πρόταση δεν θα μπορούσα να μην την αποδεχθώ. Την αποδέχομαι λοιπόν με συγκίνηση τιμή και πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αυτό συνεπάγεται. Ο τελικός λόγος βέβαια ανήκει στους συναδέλφους μας στο Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ». Ο Κώστας Παναγόπουλος συλλυπήθηκε την οικογένεια του Κυριάκου Χονδροκούκη για την απώλεια της συζύγου του Νίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *