Οι αθλητές του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης οι: Παντελής Καμπαξής & Ξενιτίδης Σπυρίδων συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υπεραπόστασης 85χλμ. που έγινε το Σαββατοκύριακο στην πόλη Annecy στην Γαλλία.

ο Καμπαξής Παντελής ο Σπ.Ξενιτίδης στην απονομή του

Με την συμμετοχή δύο αθλητών του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης στην εθνική ομάδα υπεραπόστασης που μετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 85χλμ που έγινε το Σαββατοκύριακο στην πόλη Annecy στην Γαλλία στα Γαλλοελβετικά σύνορα, ο αγώνας ήταν εξαιρετικά δύσκολος με υψομετρικές διαφορές πάνω από 4.500μ. Και ήταν σχεδόν όλη η διαδρομή σε αλπικά ορεινά και δασικά λασπώδη μονοπάτια, Που ανάγκασε μεγάλους αθλητές να εγκαταλείψουν.
Συγκεκριμένα ο Παντελής Καμπαξής που τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμο στέλεχος στην εθνική ομάδα ,δεν τα κατάφερε να τερματίσει εγκαταλείποντας την προσπάθεια του στο 50ο χλμ. Με προβλήματα στην κοιλιακή χώρα.
Ο πρωτοεμφανιζόμενος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Ξενιτίδης Σπυρίδων τερμάτισε στον αγώνα στην 218η θέση με χρόνο 16 ώρες 24΄20 . (ο αθλητής του Συλλόγου μας ήταν και ο νικητής την περασμένη εβδομάδα στο στρατιωτικό πρωτάθλημα στα 80 χλμ.που έγινε στην Κρήτη για την επέτειο της μάχης Κρήτης και λογικά είχε κάποια κούραση).
Νικητής στους άνδρες ήταν ο Γάλλος Syilain Court με χρόνο 8 ώρες 15΄38 ενώ στην επτάδα είχαμε 4 Γάλλους αθλητές που κέρδισαν και την ομαδική βαθμολογία.
Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Nathalie MAUCLAIR με χρόνο 9 ώρες 30 59 ενώ και την ομαδική βαθμολογία στις γυναίκες κερδισε η Γαλλική ομάδα.
Από Ελληνικής πλευράς πολύ καλά πήγε στους άνδρες ο πρωταθλητής Αρκουμάνης Φάνης που τερμάτισε στην103η θέση με χρόνο 11ώρες 04΄55 της γενικής κατάταξης με χρόνο και στις γυναίκες η πρωταθλήτρια Ματθαίου Αμαλία στην 210η θέση στην γενική κατάταξη και 76η στις γυναίκες με χρόνο 15 ώρες 02΄΄26.
Η Διοίκηση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης συγχαίρει την Ελληνική αποστολή που και μόνο η συμμετοχή σε τόσο υψηλό επίπεδο διοργάνωσης όπως είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλη τιμή, συγχαρητήρια για την συμμετοχή των σπουδαίων αθλητών του Συλλόγου μας των: Καμπαξή Παντελή και Ξενιτίδη Σπυρίδωνα για την φιλότιμη συμμετοχή τους και τέλος τους Αρκουμάνη Φάνη και Ματθαίου Αμαλία που όλοι μαζί σήκωσαν ψηλά την Ελληνική σημαία, Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *