Ο σάκος για τον αγώνα

Το κείμενο αναδημοσιεύεται με την ευγενική άδεια του συγγραφέα από το προσωπικό του Blog: «Τα σπορτέξ του Τρεχαλάκη» (http://www.trexalaki.blogspot.com/) που φιλοξενεί ευθυμογραφήματα για τους δρομείς και τους αγώνες δρόμου. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι απλά συμπτωματική.

Άλλο πάλι και αυτό το άγχος. Να ετοιμάσεις τα πράγματα που θα μεταφέρεις στην τσάντα σου για τον αγώνα της επόμενης μέρας.

Πάντα τα βάζεις όλα και πάντα κάτι έχεις ξεχάσει ή κάτι θυμάσαι τελευταία στιγμή.

Οι παλιότεροι θα θυμούνται τον Sport Billy οπού ο ήρωας των κινουμένων σχεδίων εκείνης της εποχής είχε μια τσάντα που έβγαζε από αυτήν από μία ρακέτα μέχρι αυτοκίνητο. Ούτε λίγο ούτε πολύ μόνο με τον σάκο του σπορτ Μπίλλυ θα είμαστε βέβαιοι ότι δεν ξεχάσαμε τίποτα.

Αρχίζεις αποβραδίς και αραδιάζεις

* Εμφάνιση αγώνα
* Παπούτσια αγώνα
* Το τυχερό σου γούρι (αν έχεις)
* Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια
* Καπελάκι
* Γυαλιά ηλίου
* Μπλούζα για ζέσταμα
* Ρολόι χρονόμετρο
* Κάλτσες
* Δεύτερες κάλτσες
* Ρούχα για μετά το τρέξιμο
* Πετσετα, εσωρουχα
* Σαμπουαν για μετα τον αγωνα σε καποιες περιπτωσεις
* Τζελακια
* Κρεμες αναλγητικες , βαζελινη κτλ
* Χαρτομαντηλα
* Χρήματα
* Φωτογραφικη μηχανη
* Κινητό τηλέφωνο
* Κλειδιά
* Κάτι να τσιμπήσεις πηγαίνοντας προς τον αγώνα
* Νερό , ισοτονικό ποτό για μετά τον αγώνα
* Παραμάνες (κάποιες φορές δεν βρίσκεις)

Και όσο το αναλύεις τόσο ανακαλύπτεις και άλλα πράγματα να συμπληρώσεις την λίστα σου και κάποια που περισσεύουν και σχεδόν πάντα καταλήγεις να ζητάς από κάποιον να σου δώσει λίγη από την κρέμα του να βάλεις στο πόδι σου που πονάει ή να σου δώσει ένα χαρτομάντιλο επειδή τα δικά σου τα ξέχασες ή καμία παραμάνα να στερεώσεις τον αριθμό σου.

Το χειρότερο είναι να ξεχάσεις τα ρούχα που θα βάλεις στον αγώνα ή τα παπούτσια για το τρέξιμο σου. Έχει συμβεί και αυτό.
Γι αυτό αν σε κάποιον αγώνα δρόμου δείτε κάποιον να τρέχει με παπούτσια που εμφανώς δεν είναι στο νούμερο του ή τον δείτε να «κολυμπάει» μέσα σε καμιά φαρδιά φανέλα μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα