ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ULTRA TRAIL 71 ΧΛΜ ΙΡΛΑΝΔΙΑ 20

πάνω Καμπαξής-Παπαθανασσόπουλος-Ιωαννίδης στον τερματισμό

Έγινε το περασμένο Σάββατο στην δυτική Ιρλανδία και συγκεκριμένα στο εθνικό πάρκο στην περιοχή Connpmara το 3ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 71χλμ της IAU με συμμετοχές αθλητών-τριων από όλο τον κόσμο.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν τρεις αθλητές και οι δύο από αυτούς ήταν από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης οι Παντελής Καμπαξής καιΑργύρης Παπαθανασσόπουλος (που μένει μόνιμα στο Λονδίνοκαι ο τρίτος ήταν ο Ιωαννίδης Παναγιώτης από την Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία που συνάντησαν οι Έλληνες αθλητές ήτα 12 βαθμοί από τους 35 που άφησαν στην Ελλάδα με πολλή βροχή κατά την διάρκεια του αγώνα σε ένα τελματώδες τερέν.

Ο αγώνας είχε δύο αναβάσεις σε βουνα 500 και 750μέτρα αντίστοιχα με αρκετά γλιστερό τερέν με επικίνδυνα βράχια που μόνο για τρέξιμο δεν ήταν, στις ευθείες τρέχανε στο γρασίδι με πολλές λακούβες και αρκετές παγίδες, που σε μία από αυτές γύρισε και το πόδι του Παντελή Καμπαξή και έτρεξε από το 19ο χλμ με διάστρεμμα.

Την καλλίτερη θέση από τους αθλητές είχε ο Παπαθανασσόπουλος Αργύρης στην τιμητική 31η θέση με χρόνο δεύτερος από του Έλληνες αθλητές ήταν ο Ιωαννίδης Παναγιώτης στην 49η θέση με χρόνο 8 ώρες και στην Τρίτη θέση των Ελλήνων ο Παντελής Καμπαξής στην 61η θέση με χρόνο 8 ώρες

Νικητής του αγώνα ήταν ο Γάλλος Eric Glavery δεύτερος ο Καναδός Jason Loutit και τρίτος ο επίσης Γάλος Patric Bnighen ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η Makb Cobent

Ο Παντελής Καμπαξής θέλει να ευχαριστήσει την χορηγό του αθλητική εταιρεία new Balance και τον Δήμο Γόρτυνας

Επίσης το Διοικητικό μας Συμβούλιο θέλει να εκφράσει τα συγχαρητήρια για τους δύο πρωταθλητές μας που με την παρουσία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τίμησαν την Ελλάδα, την Κρήτη και τον Συλλογό μας.

 

πάνω οι αθλητές πριν την εκκίνηση

μετά τον τερματισμό

πάνω ο Παπαθανασσόπουλος μετά τον τερματισμό

ο Παντελής Καμπαξής μετά τον τερματισμό

οι Έλληνες αθλητές στην παρουσίαση των ομάδων

ο Παπαθανασσόπουλος ίπταται στον τερματισμό

ο Παπαθανασσόπουλος στον τερματισμό

οι αθλητές με τα μετάλλια μετά τον αγώνα

απο την εκκίνηση

ο Παντελής Καμπαξής στον τερματισμό