2ος δρόμος μονής Αγ.Παντελεήμονα Φόδελε

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου 2007 ο 2ος Δρόμος – Πεζοπορία Ιεράς Μονής Αγίου ΠαντελεήμοναΦόδελε.

Τον αγώνα δρόμου 6,5 KM και πεζοπορίας 3 KM διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Γαζίου σε συνεργασία με Σύλλογο Φίλων Μονής Αγίου Παντελεήμονα και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της Πολιτείας γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα το οποίο βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα όμορφη φυσικού κάλους τοποθεσία στο Φόδελε.

Στο κάλεσμα αυτό συμμετείχαν πάνω από 300 άνθρωποι διαφόρων ηλικιών και εθνοτήτων (τουρίστες από τα γύρω ξενοδοχεία, καθώς και 24 Γερμανοί από τη Στουτγκάρδη, συνοδευόμενοι από τον κ. Μεταξαράκη Γεώργιο), οι οποίοι ξεκινώντας από το Φόδελε στις 10:00 το πρωί έφτασαν στη Μονή μισή ώρα αργότερα, αφού απόλαυσαν τη μαγευτική διαδρομή μέσα από το δάσος και δίπλα στο ποτάμι του Φόδελε.

Ο αγώνας – πεζοπορία ήταν άνευ συναγωνισμού και ανταγωνισμού δείχνοντας ότι ο υγιές αθλητισμός μπορεί να προσφέρει ποικίλα θετικά μηνύματα και να δώσει το δικαίωμα σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και ικανοτήτων να νοιώσουν το αίσθημα της συμμετοχής και της χαράς.

 

Η διαδρομή των 6,5 Κm είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα και σε αυτήν πήραν μέρος 60 αθλητές από όλη την Ελλάδα(4 από τη Θήβα) και το εξωτερικό(Γάλλοι και Γερμανοί).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Γαζίου κ. Μαρκογιαννάκης Γεώργιος, ο πρόεδρος του ΔΟΝΑΓ και αντιδήμαρχος Γαζίου κ. Μαρκατάτος Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος Γαζίου κ. Μαρής Δράκος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φόδελε κ. Λύτινας Γεώργιος, και τα μέλη του ΔΟΝΑΓ κ. Στρατάκη Βαγγελιώ και Κανάκη Ελευθερία.

Ακόμα την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής κ. Μπαντουβάς Κωνσταντίνος, ο οποίος μαζί με τον κ. Μαρκατάτο Γεώργιο έδωσαν την εκκίνηση της πεζοπορίας. Ακόμα παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Ηρακλείου κα. Σκραφνάκη Μαρία και η κα. Σχοιναράκη Αγγελική καθώς και οι Αντινομάρχες Ηρακλείου, ο κ. Μαρής Γεώργιος και ο κ. Κουτσογιάννης Χαράλαμπος.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησαν οι απονομές στους αθλητές, μοιράστηκαν πλούσια δώρα, ενθύμια σε όλους τους συμμετέχοντεςκαι μπουφές στην αυλή της Μονής προσφορά από το ξενοδοχείο ΦΟΔΕΛΕ BEACH.

Ο σύλλογος φίλων της Μονής πρόσφερε σε κάθε συμμετέχοντα ένα τριαντάφυλλο.

Μικροί και μεγάλοι ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά καθώς στόχος είναι ο αγώνας – πεζοπορία να γίνει θεσμός.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο ΔΟΝΑΓ Βράβευσε τον αθλητή του Σ.Μ.Κ. κ.Ταβλαδωράκη Χάρη καθώς και τον κ. Αντωνόπουλο Παναγιώτη πρόεδρο του Ελληνικού Ομίλου Τριάθλου Πλατεών και Αθλημάτων Μεγάλων Αποστάσεων, ενώ ο Σ.Μ.Κ. τίμησε το Δήμαρχο Γαζίου κ. Μαρκογιαννάκη Γεώργιο κάνοντας τον επίτιμο μέλος του συλλόγου προσφέροντας του μία φόρμα.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΝΑΓ κ. Μαρκατάτος Γεώργιος και οι συνδιοργανωτές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους τους φορείς που για άλλη μια φορά συνεργάστηκαν συντελώντας στην επιτυχημένη και ασφαλή διοργάνωση του δρόμου και συγκεκριμένα τηνΑστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου , το Σώμα των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το ΕΚΑΒ Ηρακλείου.

Ακόμα ευχαριστούν τους χορηγούς της εκδήλωσης και συγκεκριμένα το ξενοδοχείο ΦΟΔΕΛΕ BEACHτο ΚΡΗΤΗ ΤV τιςΜινωικες Γραμμές, το Tigiris TRANEL, τα νερά «ΡΟΥΒΑΣ» και το ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, τα αναψυκτικά ΔΡΟΣΙΝΑΣ και το Σύλλογο Γυναικών Μαράθου για την ευγενική χορηγία τους.