4ος δρόμος Αγ.Βαρβάρας

 

απο την εκκίνηση των 10ΚΜ.

 

4ος ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 4ος ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ που διοργάνωσαν απο κοινού ο Δήμος Αγ. Βαρβάρας , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ.βαρβάρας , ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης αγώνας που ήταν υπο την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και του ΣΕΓΑΣ.

Περίπου διακόσια αθλητές μικροί μεγάλοι στα αγωνίσματα 10.000 μέτρων(αθλητές-πεζοπόροι) και 1.000μέτρων για παιδιά Δημοτικών-Γυμνασίων έδωσαν το παρόν.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στους ήρωες που εκτελέστικαν στην Γερμανική κατοχή ήταν συμβολικός και χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα (λόγο του συμβολισμού του) και για τον λόγο αυτό δεν υπήρχαν κατηγορίες. Οι αθλητές και οι πεζοπόροι που έλαβαν μέρος στα 10000μέτρα απόλαυσαν την διαδρομή που ακολούθησε ως εξής (εκκίνηση Αγ.Βαρβάρα- Αγ.θωμάς-Πρεβελλιανά- Μεγάλη βρύση – τερματισμός Αγ.Βαρβάρα ) και οι μικροί έτρεξαν 1.000 μέτρα μέσα στην Αγία Βαρβάρα.

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Στρατάκης και Σκραφνάκη και ο Δήμαρχος Αγ.Βαρβάρας κος Νίκος Σχοιναράκης.

Μετά τα αγωνίσματα ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων αφού βραβεύθηκαν συμβολικά οι τρεις άνδρες και γυναίκες απο τα 10.000μέτρα και τα τρία πρώτα αγόρια και κορίτσια στα 1.000 μέτρα δημοτικών-γυμνασίων.Επίσης ο Δήμος Αγ.Βαρβάρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος βράβευσαν τον κορυφαίο Κρητικό Μαραθωνοδρόμο και αθλητή υπεραποστάσεων Καμπαξή Παντελή του ΣΜΚ για τις σπουδαίες του επιδόσεις. Τέλος όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές και παζοπόροι έλαβαν ως δώρο αναμνηστικό μετάλλιο- δίπλωμα και μπλουζάκι προσφορά των διοργανωτών και απόλαυσαν την άριστη φιλοξενία τους σε ένα πολύ καλό μπουφέ.

Για την ιστορία στον αγώνα των 10.000 μέτρων νικητής στους άνδρες ήταν ο Καμπιτάκης Μιλτιάδης του ΓΕΜ με χρόνο 35’56 και στις γυναίκες η Σιγανού Αργυρώ του ΣΜΚ με χρόνο στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η συμμετοχή του πρωταθλητή Καμπαξή Παντελή (που έτρεξε με τον μικρό του γυιό μεταφέροντάς τον με καροτσάκι) Οι πρώτοι αθλητές κέρδισαν και απο ένα ταξίδι δωρεάν στην διαδρομή Πάτρα-Βενετία-Πάτρα και μετά απο (δωρεάν)κλήρωση άλλα 4 εισιτήρια στην ίδια διαδρομή (προσφορά των Μινωικών γραμμών) και δύο ποδήλατα για τα παιδιά Δημοτικών-Γυμνασίων.

Οι Διοργανωτές ευχαριστούν για την βοήθειά τους την Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και όλους τους εθελοντές απο τον Δήμο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ.Βαρβάρας και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.

Επίσης τους χορηγούς του αγώνα τα νερά Ρούβας και Ζαρού τα αναψυκτικά θαύμα, τις Μινωικές Γραμμές και την εταιρεία του κ.Μπαντουβά για την διάθεση του πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών και όλους τους αθλητές και πεζοπόρους που έλαβαν μέρος σε αυτή την σπουδαία διοργάνωση.

οι νικητές όλων των κατηγοριών

4ος Δρόμος Θυσίας Αγ.Βαρβάρας Αποτελέσματα

Ανδρών γυναικών στα 10.000μέτρα

 

1ος Καμπιτάκης Μίλτος ΓΕΜ 1η Σιγανού Αργυρώ ΣΜΚ
2ος Σηφάκης Μανόλης ΣΜΚ 2η Στριλιγκά Μαρία ΣΜΚ
3ος Ampnterzhim Giasin ΣΜΚ 3η Σκουρβουλιανάκη Μ. ΣΜΚ

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ 1000Μ.

 

1ος Ξυπάκης Νίκος Αγ.Βαρβάρα 1η Σόρα Χριστίνα Αγ.βαρβάρα
2ος Καρακωνσταντάκης Σωκράτης 2η Πατσάκη Μαρία «
3ος Γλυνάτσης Μιχάλης Αγ.Βαρβ. 3η Βιολάκη Ελένη «

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 1000Μ.

 

1ος Γαρεφαλάκης ΚώσταςΑγ.Βαρβ 1η Σόρα Άντζελα Αγ.Βαρβάρα
2ος Σαβοιδάκης Δημήτρης « 2η Πρίφτη Ειρήνη «
3ος Κάντο Φρατζέσκο « 3η

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΥΚΕΙΩΝ

 

1ος Γαρεφαλάκης Δημ. Αγ.Βαρβάρα

 

ΟΠαντελής Καμπαξής που βραβεύθηκε ως καλύτερος Κρητικός Μαραθωνοδρόμος με το μικρό γυιό του Αλέξανδρο